Een burgemeester op klompen: dat moet wel een statement zijn. Of toch niet?

WIJCHEN - Burgemeester Hans Verheijen liep zaterdagochtend op klompen door Wijchen. Een steunbetuiging voor de boeren, zeggen sympathisanten. Nee hoor: gewoon paardenmarkt, zegt de burgemeester.

Volledig scherm
Burgemeester op klompen: statement of niet? © Jan Evers

Een opmerkelijk beeld is het wel: burgemeester Hans Verheijen, keurig met ambtsketen om de schouders en pantalon om de benen, en dan klompen eronder. Klassieke, kaasgele klompen. 

Dat moet wel een statement zijn, dacht raadslid Jan Evers van Kernachtig Wijchen. Een steunbetuiging aan het adres van de boeren die deze dagen protesteren omdat zij zich de zondebok van de stikstofcrisis voelen. Hij kwam de burgemeester tegen op de traditionele paardenmarkt in Wijchen.

,,Leuk dat hij zo een stukje sympathie voor de boeren laat zien’’, zegt Evers. Hij stuurde de foto meteen door naar partijgenoot Rudie van Haren, die er meteen zijn profielfoto van maakte op WhatsApp. ,,Ja, je houdt van PR of niet natuurlijk. Ik neem toch aan dat dit een knipoog is naar de boeren. Ik kom jaarlijks op de paardenmarkt en heb hem dit niet eerder zien doen’’, zegt Van Haren.

Vergissing, laat Verheijen zelf even later weten. Het is geen statement. ‘Doe ik al twee jaar bij de opening. Dus geen verbinding met de discussie over stikstofreductie en de positie van de landbouw daarin.’ Wat hij er van vindt dat anderen het toch als dusdanig interpreteren?

‘Helemaal prima!’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal