Volledig scherm
© Eveline Van Elk

Een selfie met de kameel, het kan in Wijchen

WIJCHEN - Als een geoefend model maakt één van de kamelen van Circus Renz International een selfie met Dylan, die is komen kijken bij het tijdelijke circusterrein langs de Pauwstraat in Wijchen-Noord. De dierenverblijven van het circus zijn, als er niet wordt opgetreden, overdag voor iedereen vrij toegankelijk, en ook buiten kun je er gewoon bij.

Tijgers en leeuwen heeft Renz International niet meer, sinds het circussen in 2015 verboden werd met de meeste wilde dieren te reizen. De drie olifanten waarvan het circus na dertig  jaar toch per se geen afstand wil doen, staan op een vaste stek net over de grens bij Hardenberg.

Verboden

Toch is er nog genoeg om naar kijken voor bezoekers die komen buurten. Twaalf paarden, zes pony's, zes kamelen en drie watuzi-runderen met enorme hoorns kom je in Wijchen immers niet dagelijks op straat tegen. Toch betreurt Regina van Heybeek van het circus het nog steeds zeer dat de echte wilde dieren er niet meer bij zijn. ,,Sinds ze verboden zijn, is het aantal bezoekers acht gehalveerd'', zegt ze. ,,Mensen willen die dieren gewoon zien, daarvoor komen ze naar  het circus. Nu is de tent vaak maar voor een kwart gevuld.''

Vrijdagnamiddag, wanneer de eerste voorstelling wordt gegeven, hoopt Van Heybeek op meer volk. Het is dan één van de drie 'familiedagen' waarop er een gereduceerd tarief geldt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal