Volledig scherm
© Erna Lammers

Eerst enquête, dan info-avond over wateroverlast Huurlingsedam

WIJCHEN - De komende weken valt er een enquête op de mat bij 450 bewoners van de Wijchense wijk Huurlingsedam. De gemeente peilt daarmee wat de klachten zijn over de jarenlange wateroverlast in de nieuwbouwwijk. Zo wil Wijchen zich voorbereiden op een informatieavond over water in de wijk. Bijvoorbeeld om bewoners te informeren over het 'duurzame watersysteem' dat daar is aangelegd.

Dat is tegen het zere been van bewoners. Die klachten zijn namelijk allang bekend, stelt Rutger Vloet van Leefbaarheidsgroep Huurlingsedam. „Het lijkt zo alsof er geen signalen bij de gemeente zijn binnengekomen."

Kruipruimtes
De gemeente spreekt van 'zo nu en dan een signaal' van wateroverlast en dat het om 'sommige bewoners' gaat. Wel erkent Wijchen dat het gaat om klachten van wateroverlast van tuinen tot kruipruimtes. Die enquête moet duidelijk maken wat er allemaal speelt in aanloop naar de informatie-avond.

Eenrichtingsverkeer
Bewoners vrezen nu dat die avond eenrichtingsverkeer wordt, waarbij ambtenaren vertellen en de klachten van inwoners niet serieus worden genomen. Vloet vergelijkt het met een rondgang die bewoners onlangs maakten met Wijchense medewerkers. „Toen werd ook gezegd dat alles klopt en werkt, dus dat er geen aanpassingen nodig zijn."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal