Volledig scherm
PREMIUM
Eikenlaantje in Blauwe Hof te Wijchen © DG

'Eikenlaantje' Blauwe Hof blijft groen, gemeente Wijchen kapt geen bomen

WIJCHEN - Het fiets- en voetpad dat dwars door de Wijchense wijk Blauwe Hof loopt - en in de volksmond eikenlaantje heet - behoudt z'n groene aanblik. De gemeente is niet voornemens om op verzoek van enkele aanwonenden een flink deel van de bomen te kappen. 

Volledig scherm
Eikenlaantje in Blauwe Hof te Wijchen © DG

Het pad was voor de aanleg van de wijk - alweer een kleine halve eeuw geleden - onderdeel van de Oude Ravensteinseweg. Een groene laan met veel bomen, vooral eiken en beuken, erlangs.

De weg werd een soort hoofdroute voor langzaam verkeer, dwars door de wijk van oost naar west. Een groene oase, die ook overlast geeft voor direct aanwonenden: vooral veel schaduw, waardoor eigen tuin en zonnepanelen meer zeer beperkt daglicht krijgen. Maar ook extra hinder van de eikenprocessierups in deze tijd van het jaar en forse bladval in de herfst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal