Volledig scherm
De te bouwen multifunctionele accommodatie in Batenburg, gezien vanaf de Hoppenhofstraat. © Croonen Architecten

Eindelijk actie op De Hoppenhof: sloop voor Batenburgs ‘stadshuis’ gaat van start

BATENBURG - Volgende maand komt er eindelijk actie op de beoogde locatie van de nieuwe multifunctionale accommodatie in Batenburg. In de week van 10 februari komt er voor voetbalvereniging Batavia een kant-en-klaar noodgebouw naar sportpark De Hoppenhof, zodat in april kan worden begonnen met de sloop van de huidige kantine en kleedkamers.

Die moeten namelijk plaatsmaken voor het Batenburgse ‘stadshuis’ waarin de voetbalclub, basisschool St. Jan Baptist, gemeenschapshuis De Hostert en de peuterspeelzaal gaan samenwonen.

,,Op 1 maart verhuizen we de hele club naar de noodbouw”, zegt  voorzitter Willy Borneman van Batavia. ,,Tijdens de hele sloop- en bouwperiode kunnen we gewoon blijven voetballen. Alleen het trainingsveld wordt wat kleiner.”

Quote

Hier en daar worden zaken wat minder luxe uitgevoerd

Jarno van Griensven, bouwbedrijf Cornelissen

Zomervakantie

De oplevering van het gebouw is in april volgend jaar gepland. ,,Daarna zal er nog wel het één en ander moeten gebeuren voor we echt over kunnen”, zegt locatieleider Ad Lingsveld van de basisschool.

,,Dan ben je zo weer een paar weken verder. Maar wanneer we erin kúnnen, willen we er ook in. Dan wachten we niet tot na de zomervakantie.”

Minder luxe

Ruim een jaar geleden was er nog de hoop dat het gebouw komende zomer al klaar zou zijn. In een tijd van stijgende bouwkosten kostte het echter veel tijd een plan te maken dat binnen het budget van 3,7 miljoen is uit te voeren.

Wijchen en de provincie Gelderland betalen de meeste kosten. ,,Hier en daar worden zaken wat minder luxe uitgevoerd", zegt projectleider Jarno van Griensven van bouwbedrijf Cornelissen uit het Brabantse Zeeland. ,,Maar aan de buitenkant zie je daar niets van.”'

Volledig scherm
Sportpark De Hoppenhof in Batenburg. © Foto: DG

Maas en Waal