Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Jeanne Jeurissen heeft de komende weken haar eigen expositie in het nieuwe Kunsthuis in Wijchen, gevestigd in het voormalige gemeentehuis. © David van Haren

Eindelijk is er weer wat kleur in het vervallen oude gemeentehuis in Wijchen

WIJCHEN - Het was een hele klus om voor alle schilderijen een juiste plek te vinden aan de muren en systeemwanden van het voormalig gemeentehuis in Wijchen. Kunstenaar Jeanne Jeurissen was er een volle dag mee bezig. 

Quote

Beter het kaalste gebouw dat een verhaal vertelt, dan het rijkst versierde zonder betekenis.

Zij is de eerste exposant van het Kunsthuis, dat in het oude pand in ieder geval voor 9 maanden een vaste plek heeft gekregen. Bestuurster Wilma Willems is blij. Het nomadenbestaan is voor even niet meer nodig: ,,We hadden niets. Onze droom was om een eigen ruimte te hebben.”

Voordat het in verval geraakte gebouw in gebruik kon worden genomen, moest het worden opgeknapt en schoongemaakt. De stichting Kunstpromotie Wijchen, waar het Kunsthuis onderdeel van is, had volgens Willems een klein beetje reserve op de bank om hiervoor in te zetten: ,,De vloerbedekking vervangen kan natuurlijk niet, dat kost teveel geld. Je moet het vooral doen met wat er is. Ja, het is een oud kantoor, maar met voldoende creativiteit kun je het aankleden.” 

Het sluit aan bij het citaat van kunstcriticus Ruskin dat wethouder Geert Gerrits aanhaalde tijdens de opening zaterdag: ‘Beter het kaalste gebouw dat een verhaal vertelt, dan het rijkst versierde zonder betekenis’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal