Volledig scherm
De attractie werd eerst afgezet met rood-witte linten. © Erik van 't Hullenaar

Ernstig kermisongeluk Wijchen krijgt mogelijk staartje: OM start onderzoek

WIJCHEN - Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt het ongeluk op de kermis in Wijchen waarbij maandagavond een 38-jarige man en zijn zoontje gewond raakten. Volgens een woordvoerder van de NVWA heeft dat te maken met het ‘ernstige letsel’ dat het ongeluk met de attractie Deca Dance heeft veroorzaakt.

Het strafrechtelijk onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van een misdrijf en zo ja, wat de omstandigheden van het misdrijf waren. 

NVWA onderzoekt veiligheid

In Wijchen was een plaat onder de karretjes van de Deca Dance omhooggekomen, waardoor een karretje werd losgerukt. In het karretje zaten de man en zijn jongetje. De man zou het kind uit het karretje gegooid hebben en is daarna zelf bekneld komen te zitten in het karretje, dat tussen de bodem van de attractie en de straat hing.

Omstanders vertelden dat de man zwaargewond is geraakt aan zijn hoofd en mogelijk ook aan zijn been. Het kind zou er minder erg aan toe zijn. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Vijf andere mensen raakten lichtgewond bij het ongeval. Zij konden ter plaatse worden geholpen.

Na de eerste hulpverlening is de politie maandagavond een onderzoek gestart. Daarbij zijn sporen veiliggesteld, getuigen gehoord en zijn overzichtsfoto’s gemaakt met een drone. 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet verder onderzoek naar de veiligheid van de attractie. Volgens de woordvoerder heeft een inspecteur maandagavond nog het apparaat verzegeld en in beslag genomen. Het onderzoek kan volgens de woordvoerder nog enige tijd duren. ,,In Wijchen zal het apparaat niet meer draaien.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal