Een man uit Wijchen is overleden bij een bedrijfsongeluk op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen.
Volledig scherm
Een man uit Wijchen is overleden bij een bedrijfsongeluk op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen. © Persbureau Heitink

Fatale val van heftruck Dodewaard en hoogwerker Wijchen: inspectie turft meer ongevallen op het werk

DODEWAARD/ WIJCHEN - Het aantal meldingen over ongelukken op het werk steeg vorig jaar naar 4474. Dat zijn er ruim honderd meer dan in 2018, blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie).

Donderdagmiddag viel een 49-jarige Wijchenaar van een hoogwerker op een industrieterrein op de grens van Nijmegen en Wijchen. Hij was bezig het voertuig op de trailer van een vrachtwagen te rijden toen hij zijn evenwicht verloor. 

Een 15-jarige jongen uit Kesteren overleed woensdag in een magazijn van een tuinmeubelenbedrijf in Dodewaard. Naar zeggen van de bedrijfsleider viel de vakantiekracht van een heftruck.

Sterfgevallen

Jongeren tussen de 15 en 24 jaar zijn relatief vaak slachtoffer van ongelukken tijdens het werk, stelt de Inspectie SZW. Datzelfde geldt voor werknemers van 55 jaar en ouder.

In totaal stierven vorig jaar 69 mensen bij een bedrijfsongeval, twee minder dan in 2018. De meeste doden vallen in de bouw, aldus de Inspectie SZW.

Maas en Waal