Volledig scherm
© Flip Franssen

Fotoboek in de maak over Paardenmarkt

WIJCHEN - De organisatie van de Wijchense Paardenmarkt wil in het najaar een boek publiceren over de geschiedenis van het evenement. Zaterdag 13 oktober wordt de moderne versie van de markt voor de 35ste keer gehouden en dat wil de stichting markeren.

Samensteller van het boek is Guus van Heck. Hij is amateur-historicus en was ook jarenlang betrokken bij de organisatie van de Paardenmarkt.

Hij beschikt over talloze foto's van de markt. Dat is zowel historisch materiaal van meer dan een eeuw oud, als kleurenfoto's van na 1983. In dat jaar werd de markt als publieksevenement nieuw leven ingeblazen. Sindsdien is de markt, vanwege de mond- en klauwzeer, maar één keer niet gehouden.

Geld

Of het boek er komt, is nog niet helemaal zeker. Geld voor het project is er niet, of nauwelijks. Vandaar dat de organisatie eerst wil peilen hoeveel mensen een dergelijk werkje in de boekenkast  willen hebben. ,,Ze willen er zeker van zijn dat er meteen minstens 100 of 125 exemplaren worden verkocht. Hij zal een euro of 15 gaan kosten, denk ik’’, aldus Van Heck. ,,Het doel is om er een stuk of 500 te drukken.’’

Van Heck interviewde voor het boek, onder meer, oud-burgemeester Jan Hendrikx.

Voorinschrijven kan via e-mail.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ondermijning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtbare’ criminaliteit

    Ondermij­ning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtba­re’ criminali­teit

    WIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN/LEEUWEN - Politie en gemeenten in Maas en Waal gaan de komende jaren werk maken van het bestrijden van de onzichtbare invloed van criminelen op de samenleving. Daarbij moet gedacht worden aan zaken als afpersing van ambtenaren dan wel bestuurders, ondernemers en het al dan niet onder dwang inzetten van agrarische loodsen of garageboxen voor drugsproductie. Ook internetfraude krijgt extra aandacht.

Maas en Waal