Volledig scherm
Het vrijuit parkeren aan de Schoolstraat wordt aan banden gelegd. © -

Foutparkeerders Oostflank Wijchen aangepakt

WIJCHEN - Er komt een parkeerverbod aan één zijde van de Schoolstraat in Wijchen. In het doodlopende straatje, onderdeel van de twee jaar geleden gebouwde Oostflank, staat vaak auto's buiten de parkeervakken. 

Er zijn in het doodlopende straatje 17 parkeerplekken, terwijl er 21 woningen/appartementen aan gelegen zijn. Als de vakken vol zijn, moeten de bewoners en hun gasten de auto iets verderop stallen: op terrein De Bolster of in de gratis toegankelijke parkeergarage onder de vijf wooncomplexen. 

Irritatie en ontoegankelijkheid

Maar in plaats daarvan wordt het voertuig vaak langs de straat geparkeerd, pal voor enkele voordeuren. Met hinder, irritatie en verminderde toegankelijkheid - ook voor hulpverleners - als gevolg. Waarop enkele aanwonenden de gemeente om een parkeerverbod hebben gevraagd. 

De gemeente honoreert dat verzoek nu. Ook de Boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) hebben toegezegd te willen controleren, om zo nodig bekeuringen aan foutparkeerders uit te schrijven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal