Volledig scherm
PREMIUM
Strafrechtadvocaten Wim en Hans Anker. © Kantoor Anker & Anker

Gebroeders Anker nemen eerste exemplaar dichtbundel Pedro Willems in ontvangst

WIJCHEN - De beroemde strafpleiters Wim en Hans Anker nemen op dinsdag 28 januari het eerste exemplaar in ontvangst van de dichtbundel Vlinders op het zebrapad van de van oorsprong Wijchense dichter Pedro Willems. Zij doen dat bij café Anneke in Wijchen. De twee Friese advocaten zullen bij die gelegenheid onder meer het Anneke-lied meezingen.

Volledig scherm
Pedro Willems. © Walter Janssen

Pedro Willems (50) studeerde Nederlands en geschiedenis. Hij woont tegenwoordig in Molenhoek. Zijn gedichten behoren tot het genre light verse: gedichten op rijm, met een duidelijk metrum en een vaak lichte inhoud. 

,,Poëzie kan als functie hebben om te ontregelen, maar ik schrijf poëzie om te vermaken. Ook wel om te ontroeren, maar het is altijd toegankelijk’’, zegt hij er zelf over. ,,Na de vijftigers (Lucebert, Remco Campert, Simon Vinkenoog, MP) is dichten op rijm wat besmet geraakt. Maar van die verheven, bijna depressieve poëzie die sinds de vijftigers ‘in’ is, worden amper bundels verkocht.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal