'Geef rolstoelers sleutel naar goed toilet'

videoWIJCHEN - Rolstoelgebruikers en andere mindervaliden in Wijchen zouden allemaal een sleutel moeten krijgen naar een goed gehandicaptentoilet. Het is uit de tijd om bij een winkel of restaurant om een sleutel te moeten vragen voor een toilet dat soms niet eens op orde is.

4 reacties

 • theo70

  3 jaar geleden
  Dit is destijds bij de nieuwbouw gerealiseerd, maar niet volgens de rolstoelnormen. Rolstoel toiletten van 2,10 x 2,10 die ik heb getekend, waren  zowel in bestaande als nieuwe gebouwen gesitueerd, maar inderdaad ze waren niet commercieel. Het was meestal in de zorg, of in openbare gebouwen.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Die maar van ruim 2 bij 2 is ook het probleem voor ondernemers Dat is ruim 4 vierkante meter bedrijfsruimte  weg.  Dat is een dure grap, al zien ik het ut wel in Beter op centrale plekken een toilet waar je eventueel heen kan In nieuwbouw is het  in en bedrijf wel te realiseren vaak, maar in oudere panden bijna onmogelijk en veel te duur.
 • A.M. Berben

  3 jaar geleden
  Die reactie van beheer VAN THIEL maakt in enkele woorden helemaal duidelijk hoe deze man zelf denkt en in zijn denken kennelijk ook al enkele jaren is vast blijven hangen.
 • theo70

  3 jaar geleden
  Een goed rolstoeltoilet moet een binnenmaat hebben van 210 x 210 cm, opklapbare beugels aan weerskanten van de closetpot, een aangepaste wastafel voor rolstoelen. Al bij de realisatie van de promenade viel mij op, dat dit toilet daar niet aan voldoet. Het is vele jaren gewoon gebruikt voor opslag van lege kratjes door de toenmalige uitbater van de lunchroom. Overigens ontbreekt er in Wijchen sowieso een openbaar toilet in het centrum. De exploitatie is altijd het probleem, want dat kan nooit kostendekkend.
 1. Actievoerders weggestuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting
  Play

  Actievoer­ders wegge­stuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting

 2. Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open
  Play

  Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open

Maas en Waal