Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Venema Media

Geen Wijchense steun voor motie tegen Klimaatakkoord

Een motie van Kernachtig Wijchen met de oproep om als gemeente tegen het Klimaatakkoord te stemmen, heeft van geen enkele partij in de Wijchense gemeenteraad steun gekregen.

Afgelopen vrijdag werd een buitengewone algemene ledenvergadering gehouden van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Daarin vroeg de VNG groen licht aan de gemeenten om namens hen het Klimaatakkoord, het nationale draaiboek om de opwarming van de aarde tegen te gaan, te ondertekenen. 

Volledig scherm
Martijn Verharen © DG

In de Wijchense raadsvergadering van donderdag, een dag voor de VNG-vergadering dus, diende Kernachtig Wijchen een motie in met de oproep aan het college van B en W om bij de VNG tégen het klimaatakkoord te stemmen.

Als reden voerde Martijn Verharen van Kernachtig Wijchen aan dat er nog te veel onduidelijkheid is over de kosten die het akkoord voor de gemeente met zich mee gaat brengen.

99 procent

Geen enkele andere partij steunde het idee. ,,Het zou vreselijk zijn als we tegen het Klimaatakkoord zouden stemmen'', stelde Peter Gatzen (PvdA). ,,Het zou een flater zijn'', zei Marlien Joosse-De Visser. Daarop trok Verharen de motie in. In de VNG-vergadering stemde meer dan 99 procent van de gemeenten vóór ondertekening van het Klimaatakkoord.

Maas en Waal