Gelderlander Nieuwscafé in Wijchen gaat weer van start

WIJCHEN - Het Gelderlander Nieuwscafé gaat weer van start in Wijchen. De eerste editie is op woensdag 29 januari van 17.30 tot 18.30 uur. De locatie is opnieuw café Anneke. Een van de gasten is scheidend burgemeester Hans Verheijen.

Het Gelderlander Nieuwscafé is een live talkshow met gasten uit politiek, sport, kunst, zorg en andere geledingen van de samenleving. Ook is er iedere maand live muziek en een nieuwsquiz aan de hand van foto’s. Café Anneke is de vaste plek.

De gasten bij de eerste aflevering zijn burgemeester Hans Verheijen, directeur Loesan Peters van Duifhuizen van het Wijchense Odensehuis en directeur Rylana Seelen van Museum Kasteel Wijchen. De muziek komt van No Expectations.

Volledig scherm
Burgemeester Hans Verheijen van Wijchen. © Eveline Van Elk

Terugkeer

Het Gelderlander Nieuwscafé wordt gepresenteerd door verslaggever Menno Pols. Hij deed dat al eerder: het nieuwscafé  in Wijchen werd van september 2015 tot september 2016 maandelijks gehouden. Pols en later zijn collega Roeland Segeren hielden de interviews. Nadat Pols naar de redactie in de Achterhoek verhuisde en Segeren de redactie verliet, kwam er een einde aan het doorgaans drukbezochte nieuwscafé.

Nu Menno Pols is teruggekeerd als verslaggever voor Wijchen, heeft hij samen met uitbater Martijn Koot van café Anneke besloten het Nieuwscafé nieuw leven in te blazen. Vanaf nu is er iedere laatste woensdag van de maand weer een talkshow. De formule blijft zoals hij was, dus met drie gasten, live muziek en een nieuwsquiz.

De overgang naar Sittard-Geleen

Volledig scherm
Loesan Peters van Duifhuizen van het Wijchense Odensehuis. © Eigen foto
Volledig scherm
Directeur Rylana Seelen van Museum Kasteel Wijchen. © Gerard Verschooten

Komende woensdag kijkt burgemeester Hans Verheijen terug op zijn periode in Wijchen en vooruit naar zijn overgang naar Sittard-Geleen.

Loesan Peters van Duifhuizen gaat in op de opening van het tweede Odensehuis in Wijchen, deze maand. Het is een huis waar mensen met vroege dementie en hun naasten naartoe kunnen om elkaar te ontmoeten, aan activiteiten deel te nemen en verhalen te delen.

Rylana Seelen gunt het publiek een kijkje in de toekomst van Museum Kasteel Wijchen. Komende maand begint de verbouwing van het kasteel. De renovatie gaat anderhalf jaar duren.

Daarna heeft het museum veel meer ruimte tot zijn beschikking. Onder meer de kelders worden toegankelijk gemaakt. Daarin bevindt zich bijvoorbeeld ‘het cachot’, de cel waarin nog tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw oproerkraaiers en raddraaiers werden opgesloten. De muziek komt van No Expectations, de Wijchense band rond de 17-jarige zanger/gitarist Jules Daemen.

Gelderlander Nieuwscafé, woensdag 29 januari, 17.30-18.30 uur, café Anneke, Kasteellaan 2, Wijchen.  Entree gratis.

Maas en Waal