Gemeente Wijchen koopt afvalcontainers die Dar niet kan legen: maat wijkt te veel af

WIJCHEN  - De gemeente Wijchen zit in haar maag met een aantal afvalcontainers met een afwijkende maat. Ze kunnen niet worden opgehaald door bepaalde vrachtwagens van de Dar.

Het gaat om containers van 240 liter voor gft- en restafval. Over het aantal heerst onduidelijkheid. Eerst sprak de gemeente in een persbericht van 250 containers. Later werd dat aantal teruggebracht tot tachtig. 

De containers voldoen volgens de gemeente aan de gestelde normen, maar toch hebben ze een afwijkende maat. De gemeente kan niet zeggen of ze te breed, te smal, te hoog of te laag zijn. In ieder geval kunnen ze niet worden opgehaald door Dar-vrachtwagens met achterlader, dat wil zeggend at de containers aan de achterkant van de vrachtwagen opgepakt worden. Bij vrachtwagens met een zijlader is er geen probleem. 

Container wordt later geleegd

Als een vrachtwagen een container treft die hij niet kan oppakken, hangen de vuilnismannen er een hanger aan met de mededeling dat hij later wordt geleegd. Dan komt er vervolgens een vrachtwagen die de container wel kan oppakken. Wijchen kijkt samen met de Dar naar een oplossing van het probleem. Wie er eventueel voor de kosten opdraait is niet duidelijk. De containers kosten volgens de gemeente Wijchen 25 euro per stuk.

Afvalcontainers, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Afvalcontainers, foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal