Van links naar rechts: Flore, Sevilay, Leon, Frank, Batuhan, Ahmet, Teun, Guusje en Brandon.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Flore, Sevilay, Leon, Frank, Batuhan, Ahmet, Teun, Guusje en Brandon. © David van Haren

Gezinshuis TOF in Leur geeft kinderen dag en nacht zorg

LEUR - Gezinshuis TOF in Leur geeft kwetsbare jongeren een nieuwe kans. Een geplande uitbreiding stuit echter op bezwaren van de buurman.

Van boven naar beneden: Sevilay, Teun en hond Soeff.
Volledig scherm
Van boven naar beneden: Sevilay, Teun en hond Soeff. © David van Haren

Het had zo een scène in een Italiaans dorp kunnen zijn. Onder de wijnranken, aan een lange tafel, zit een groot gezin aan een lange tafel. Vader schept grote borden vol pasta en salade. Om hem heen zijn vrouw en zeven kinderen. De scène speelt zich echter af in Leur, onder de rook van Wijchen. Het gezin is een bijzonder gezin. Het zijn Leon van den Heuvel en haar man Frank Schraven, hun drie kinderen Guusje (21), Teun (20) en Flore (19) en vijf kinderen die hier zorg ontvangen. Het zijn de bewoners van gezinshuis TOF.

Van den Heuvel (50) en Schraven (55), beiden met een zorgachtergrond, geven dag en nacht zorg aan kinderen die niet thuis kunnen wonen. Ze offeren er een groot deel van hun privéleven aan op. Toen hun eigen kinderen klein waren hadden ze altijd pleegkinderen in huis. ,,In 2015 wilde ik weer kinderen in huis nemen’’, zegt Van den Heuvel. ,,Ik zag dat ze in instellingen, waar steeds ander personeel is, minder tot ontwikkeling kwamen. Het ontbreekt daar aan hechting. Toen zijn we het gezinshuis begonnen.’’ Dat was in Hernen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal