Volledig scherm
PREMIUM
Het purperkleurige armbandje van glas dat dateert uit de ijzertijd. Foto ter illustratie.

Grafrovers bieden historische vondsten uit wagengraf Overasselt te koop aan

WIJCHEN/OVERASSELT - Onbekenden hebben in de Hatertse en Overasseltse Vennen een zeldzaam wagengraf uit de ijzertijd gevonden. De vondst van de archeologische schat, in de omgeving van St. Walrick bij Overasselt, werd al zo'n anderhalf jaar geleden gedaan, maar er is om onbekende reden geen ruchtbaarheid aan gegeven.

Dat heeft mogelijk te maken met de omstandigheden waaronder de historische vondst werd gedaan. Hij werd aangetroffen door mensen die met een metaaldetector op zoek waren naar materialen uit de Tweede Wereldoorlog. Dat is in het hele Vennengebied verboden. 

De vinders probeerden de spullen via tussenpersonen te verkopen, onder meer aan de Nijmeegse archeologievereniging AWN en Museum Kasteel Wijchen. Die gingen niet op het aanbod in, zegt museumdirecteur Rylana Seelen.

Tekst loopt door onder de foto.

  1. 
Fotoproject Habitat portretteert beeldend kunstenaars in hun atelier
    PREMIUM

    Fotopro­ject Habitat portret­teert beeldend kunste­naars in hun atelier

    WIJCHEN - Beeldhouwer Kieta Nuij uit Druten kijkt ontwapenend in de lens. Die lens hoort bij het fototoestel van Joy Dekok. De Wijchense kunstenaar/fotograaf fotografeert voor haar project ‘Habitat’ beeldend kunstenaars uit Maas en Waal, Arnhem en Nijmegen in hun atelier. Foto’s van het project zijn de komende drie weekends te zien in galerie Kunsthuis Wijchen, in het voormalige gemeentehuis van Wijchen.

Maas en Waal