Grote brand in dak van woning door blikseminslag in Hernen

VideoHERNEN -  In een woning in de Dorpsstraat in Hernen is donderdagmiddag brand uitgebroken. De bliksem sloeg in een rieten dak, aldus een woordvoerder van de brandweer. De brand was enige tijd uitslaand. De brandweer was urenlang aan het blussen en kon pas even voor 18.30 uur het sein brand meester geven.

De brandweer heeft een bericht de deur uitgedaan dat omwonenden die last hebben van de rook, ramen en deuren moeten sluiten. De overlast door rook duurt nog zeker tot 19.00 uur, meldde de brandweer aan het einde van de middag. 

Smeulen

De melding van de brand kwam rond 14.00 uur binnen. De bewoners zijn uit de woning gehaald en er werden ook omliggende panden ontruimd. De buurtbewoners worden ondergebracht in het dorpscafé. In de tussentijd is ook de loco-burgemeester ingelicht.

Doordat de bliksem is ingeslagen in een rieten dak, is het voor de brandweer moeilijk om de brand onder controle te krijgen. Het vuur blijft smeulen door verschillende rietlagen. De woordvoerder van de brandweer verwacht dat de brand tegen het begin van de avond onder controle is.

Volledig scherm
De brandweer in actie in Hernen. © Eveline Van Elk
Volledig scherm
Rookontwikkeling in Dorpsstraat Hernen. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal