Henk Sanders, dé slager van Wijchen-Zuid, eet ook wel eens een vegaburger

vrijdaginterviewWIJCHEN - Henk Sanders is bekend als dé slager van Wijchen-Zuid. Hij is erg betrokken bij de wijk en speelt een rol in de achterban van Kernachtig Wijchen. Gesprek met een verstokte slager die tegenwoordig ook wel eens een vegetarische hamburger eet.

Henk Sanders.
Volledig scherm
Henk Sanders. © Koen Verheijden

Henk, je bent een telg uit een oud slagersgeslacht. 
,,Mijn opa had een slagerij in Nijmegen. Zijn broer zat met een slagerij in Wijchen, aan de Kasteellaan, op de plek waar later de Rabobank kwam en nu het gemeentehuis zit. De broer van mijn opa was vrijgezel, dus trok mijn vader in de jaren ’30 naar Wijchen om de zaak over te nemen. Ik ben daar geboren. Als jongens speelden we op de Molenberg en bij het kasteel, hartstikke spannend. De molen was helemaal vervallen maar wij wisten wel binnen te komen. We klommen in de wieken!’’

De gebroeders Sanders sloegen hun vleugels uit in Wijchen.  Er werden nieuwe slagerijen geopend, onder meer in het toen nieuwe winkelcentrum Wijchen-Zuid in 1987. Henk werd daar bedrijfsleider. Later werd hij, samen met neef Gert-Jan, eigenaar van de zaken in Zuid en centrum.

In 2009 stapte hij er weer uit. Anno 2020 is Gert-Jan eigenaar van broodjeszaak Bufkes (in de voormalige slagerij Sanders op de Markt) en ijssalon Markt 19. De slagerij in Zuid is in handen van een voormalig werknemer. Henk werkt daar nog zo'n dertig uur in de week. Broer Geert is al jaren eigenaar van zaal Sterrebosch, een begrip in Wijchen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal