Volledig scherm
De entree van het kasteel. © Eveline Van Elk

Het is alweer te heet in het kasteel van Wijchen: het museum gaat dicht

WIJCHEN - Voor de tweede keer dit jaar blijft Museum Kasteel Wijchen deze week dicht vanwege de hitte. Woensdag tot en met vrijdag is het niet verantwoord mensen in het warme museum te laten werken of ontvangen, vindt de directie.

Volledig scherm
De eerste speelse Emiliadag, met oud-kasteelbewoonster Emilia van Nassau als thema, gaat deze week niet door in Museum Kasteel Wijchen. © Eveline Van Elk

De eerste zogenoemde Emiliadag, één van vier geplande donderdagen met verhalen, proeverijen en spelletjes in het kader van de tentoonstelling over Emilia van Nassau, komt te vervallen. Volgende week is er een nieuwe kans de activiteit te bezoeken.

Klimaatbeheersing
Eind vorige maand zat het museum ook al enkele dagen op slot vanwege de warmte. De instelling is gevestigd op de bovenverdieping van het historische kasteel, die slecht wordt gekoeld. De temperatuur stijgt er soms tot boven de 40 graden Celsius. Volgend jaar wordt het gebouw gerenoveerd, waarbij er ook aan de  klimaatbeheersing wordt  gewerkt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal