Volledig scherm
Het dak van de parkeergarage onder het Europaplein lekt. Het betekent wekenlang werk op het pleintje voor de Marktpromenade. © DG

Het is behelpen in het opgebroken centrum van Wijchen

WIJCHEN - Wie het centrum van Wijchen bezoekt, kan er even niet omheen: er is werk in uitvoering. Zeker als je met de auto komt shoppen, loop je de stratenmakers tegen het lijf.

Volledig scherm
De nieuwe entree van Lidl aan de zijde van de Dorsvlegel. © DG

Het gebreek vindt namelijk plaats bij twee prominente parkeerplekken in het dorp, het Europaplein en de Dorsvlegel. Tussen dat eerste parkeerplein en de entree van de overdekte Marktpromenade ligt de boel open vanwege reparaties aan het dak van de onderliggende parkeergarage. 

Om een lekkage te verhelpen, moet dat hele voorpleintje wekenlang op de schop. Bezoekers van de promenade en, onder meer, de Albert Heijn moeten langs de randen van het werkterrein dus een periode schuifelen langs rood-witte linten.

Lidl
Een veel grotere werkplaats is momenteel de Dorsvlegel, het parkeerterrein achter de winkelstraat Touwslagersbaan. In verscheidene fasen wordt daar het hele parkeerterrein opnieuw ingericht. Dat gebeurt naar aanleiding van de aanstaande opening, begin juli, van de Lidl. Het grootste deel van de parkeerplaatsen wordt breder gemaakt, zodat mensen er met winkelwagentjes kunnen manoeuvreren. Ook wordt het riool vernieuwd. De bomen die bij de werkzaamheden verdwijnen, worden vervangen.

Volledig scherm
Aan de Dorsvlegel wordt het parkeerterrein opgeknapt. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal