Het pleintje aan de Valendries is inmiddels aangekleed met een insectenhotel, waterspeelplaats en een blotevoetenpad Op de foto Frans Derks, Iris Stevens (met korte spijkerbroek aan) en Lieke Vergunst met de dochtertje.
Volledig scherm
PREMIUM
Het pleintje aan de Valendries is inmiddels aangekleed met een insectenhotel, waterspeelplaats en een blotevoetenpad Op de foto Frans Derks, Iris Stevens (met korte spijkerbroek aan) en Lieke Vergunst met de dochtertje. © Eveline van Elk

Het oudste pleintje van Wijchen gaat weer leven

WIJCHEN - Het oudste pleintje van Wijchen, in de wijk Valendries, bood de laatste jaren een wat trieste aanblik. Maar dat is nu verleden tijd. Dankzij enthousiaste omwonenden is er een klein paradijsje van gemaakt. 

7 reacties

 • Theo Binnendijk

  3 maanden geleden
  @Joop Arts, er is niets mis met deze wijk hoor, ik wandel er wel eens, heb er zelf ook gewoond. De woningen ondergaan een grote renovatie, straten zijn of worden opgeknapt, gewoon een veilige buurt. Loop er eens doorheen en je krijgt er een andere kijk op.
 • Joop Arts

  3 maanden geleden
  De wijk waar ik altijd liefst zo snel mogelijk doorheen rij. Wat een armoe.
 • Leonie van Woezik

  3 maanden geleden
  Het pleintje aan de Valendries m'n roots. Heel wat uren op doorgebracht. Met pleintjesvoetbal de eerste stappen naar hoog niveau voetbal gezet. Van bankjes tot de pingpongtafel. Top dat het nu is opgeknapt en dat er weer beweging is. Complimenten voor de initiatief nemers. De Valendries komt weer meer tot leven. Ik juich het ontwerp toe, weer of geen weer, voor elk wat wils er is nu weer wat moois van gemaakt!
 • tinus aardsen

  3 maanden geleden
  @ Jan Schamp, of ik er wel of niet geweest ben heeft er niks mee te maken, je moet wel iets verzinnen voor het hele jaar, niet alleen als het mooi weer is en dat is alleen in de lente en zomer, de rest van het jaar heb je dus niks aan dat pleintje. Jammer hoor!!
 • Jan Schamp

  3 maanden geleden
  @Tinus niet zo negatief. Er is een informatieavond geweest ben je daar ook geweest? Toen had je de kans om met betere ideeën te komen achteraf afkraken is niet sportief.

Maas en Waal