Het weer was prima bij Emporium 2019, alleen 's avonds was het jasje aan, jasje uit

VideoWIJCHEN/NIJMEGEN - Het Wijchens-Nijmeegse dancefestival Emporium heeft het - zoals vrijwel elk jaar - zaterdag opnieuw behoorlijke getroffen met prima weersomstandigheden. Een graadje of 20, met behoorlijk wat zon: ideale omstandigheden voor een dansje aan de oevers van de Berendonckplassen. 

Alleen aan het einde van de middag en halverwege de avond had de bewolking de overhand en was het voor veel gasten de afweging tussen jasje-aan of jasje-uit. 

Geen coulance bij roken

Emporium raakte in de loop van de avond uitverkocht: toen gingen de laatste 200 van de 30.000 kaarten van de hand.  Zowel politie als EHBO hadden vroeg in de avond nog weinig te stellen met lastige of ‘zieke’ bezoekers. In de vier tenten werd strikt gecontroleerd op roken: wie een peuk opstak kreeg terstond een bewaker voor z'n neus, die geen coulance toonden: direct de tent uit!

Omdat er nauwelijks wind stond, was moeilijk te zeggen welke omliggende woongebieden deze vijftiende editie de meeste bassdreunen gehoord hebben. Om twaalf uur sluit Emporium af, traditiegetrouw met vuurwerk. Op de omliggende wegen is veel politie op de been, vermoedelijk ook om alcohol- en drugscontroles te houden. 

Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
Het publiek tijdens het optreden van Lil’ Kleine. © Bert Beelen
Volledig scherm
Lil’ Kleine op Emporium. © Bert Beelen
Volledig scherm
© DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal