Impressie van de wijk Tuin van Woezik.
Volledig scherm
Impressie van de wijk Tuin van Woezik. © Makelaardij Driessen

Hier in Wijchen betaal je straks niks voor je licht en warmte

WIJCHEN - De vergunningen zijn verleend, de handtekeningen zijn gezet: naar verwachting nog dit najaar start de bouw van Wijchens eerste woonwijkje zonder aardgasvoorziening. De 28 woningen zijn zó energiezuinig dat ze waarschijnlijk zelfs meer energie opwekken dan ze verbruiken. De huizen worden in de zomer van 2021 opgeleverd.

De ‘Tuin van Woezik’ komt langs de Zesweg te liggen en bestaat uit negentien koopwoningen en negen rijtjeshuurhuizen. Goedkoop zijn de huizen niet. 

Aanleg kost 20.000 euro

De koopprijzen variëren van 430.000 tot 625.000 euro en van de huurwoningen worden de meeste in de vrije sector verhuurd. De bewoners profiteren echter wel van een maandelijkse energierekening van 0 euro, of zelfs minder, zegt de Wijchense verkoopmakelaar Pim Driessen. 

De huizen zijn volop uitgerust met zonnepanelen, een lucht-warmtepomp en lucht- of vloerverwarming: ,,De aanleg van zo'n pakket kost je zo 20.000 euro.”

Minder parkeerplaatsen

De wijk krijgt minder parkeerplaatsen dan gebruikelijk. Het idee is dat de huizen dicht bij het station liggen en makkelijk de trein kunnen pakken. Ook worden er twee elektrische deelauto's in de wijk gestationeerd.

Inmiddels zijn negen van de koopwoningen verkocht en staan er zes ‘in optie’.

Impressie van Tuin van Woezik. De nieuwe huizen zijn die met de zonnepanelen. Onderin loopt de Zesweg.
Volledig scherm
Impressie van Tuin van Woezik. De nieuwe huizen zijn die met de zonnepanelen. Onderin loopt de Zesweg. © Makelaardij Driessen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal