Wat nu het gemeentehuis van Wijchen is: de voormalige Rabobank uit 1999.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat nu het gemeentehuis van Wijchen is: de voormalige Rabobank uit 1999. © eveline van elk

Hoe de behulpzame bank uit het dorp verdwijnt en vrijwilligers inspringen: ‘Mensen missen dat’

WIJCHEN - Na ABN en ING vertrekt ook Rabobank uit Wijchen. Het markeert een nieuwe fase bij banken: eerder nog waren ze in elk dorp te vinden, nu verlaten ze zelfs grotere kernen. Wat betekent dat?

8 reacties

 • Steven Hoop

  2 maanden geleden
  Ach in de jaren 70 sprak iedereen er schande van dat je op straat geld uit een automaat moest halen... Tegenwoordig klaagt men als ze naar binnen moeten naar de geldautomaat omdat de geldautomaat buiten even niet werkt...
 • T Leaners

  2 maanden geleden
  Banken komen ook nog bij de mensen thuis die daar behoefte aan hebben of betalingsproblemen verwachten: de zgn financiele coaches.
 • Mireille Hermens

  2 maanden geleden
  Net zoals ze schrijven, de ouderen en mensen die minder goed kunnen lezen/schrijven. Ik vind het schandalig dat ze mensen dwingen om digitaal te gaan. Waarom gaan de banken niet een vorm van samenwerking aan en maken een servicepunt? Met de Geldmaat is de samenwerking al gelukt. Nu dit nog.
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Thuis bankzaken kunnen regelen heeft wel voordelen, scheelt een hoop tijd, en hoop geld en een hoop ongemak, maakt bankfilialen logischerwijs overbodig. Contant geld echter niet, al zien (ook) de banken dat liever vandaag dan morgen verdwijnen.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Dirk de Vries. De banken hebben er steeds meer taken van de overheid bijgekregen als controleur van financiële misdaden.