Volledig scherm
De vermissing van Mizuki is ook geplaatst op de Facebookpagina van Waar Is Onze Angel. © Waar is onze Angel / Facebook

Hond Mizuki schrikt van vuurwerk, zoekactie met speurhonden in Wijchen

WIJCHEN - In Wijchen zijn verschillende mensen op zoek naar de vermiste hond Mizuki. Die schrok zaterdagavond van een harde knal, rende weg en is sindsdien nog niet gevonden. Speurhonden hebben de hond wel geroken: in de wijk Huurlingsedam.

Verschillende vrijwilligers zoeken nu naar de hond. Dat gebeurt via zoekplatform Waar is onze Angel?, maar ook Speurhondenteam Zuid-Holland zoekt mee. Dat team zocht afgelopen augustus in Wijchen ook al naar zwerfhond Lossie.

Lampje

Mizuki schrok zaterdagavond toen ze door haar baasje Klarina de Groot werd uitgelaten aan De Geer, in de wijk Kerkeveld. De Groots dochter Sabrina helpt deze zondagavond mee zoeken. ,,Een speurhond heeft haar hier in de buurt geroken, bij ’t Slotje en de Graafseweg. Ze heeft een lampje aan haar riem, maar het is maar de vraag of die het doet. We zijn toch alweer 24 uur verder.

Waar Mizuki precies geroken zou zijn, wil De Groot niet zeggen. ,,Er moeten ook niet te veel mensen gaan zoeken, dan wordt het een zooitje.’’ Hoeveel mensen nu zoeken naar Mizuki is niet duidelijk. Dat het om tientallen zou gaan, is volgens De Groot overdreven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal