Hotels profiteren van nieuw saunacomplex Thermen Berendonck: ‘Mensen raken enthousiast’

WIJCHEN/ NIJMEGEN - Hotels in de regio profiteerden de afgelopen dagen van de opening van wellnesscentrum Thermen Berendonck in Wijchen. De bedrijven verwerkten tientallen extra boekingen.

De hotels die het meest van het nieuwe saunacomplex profiteren, zijn hotel Van der Valk in Cuijk en het Nijmeegse Nimma.

Beide ondernemingen verkopen hotelarrangementen met een entreeticket voor de sauna. Daarvan zijn er al minstens honderd verkocht. Waarschijnlijk komen er afspraken met meer hotels.

‘Ze maken er een dagje van’

Thermen Berendonck vlak voor de opening.
Volledig scherm
Thermen Berendonck vlak voor de opening. © Paul Rapp

Het nabijgelegen hotel Umberto in Alverna ontving tot nu toe elke dag één of meerdere gasten van Thermen Berendonck. ,,Die komen alleen voor logies en ontbijt’’, zegt eigenares Ilse Janssen. ,,Eten doen mensen ook daar, want ze maken er echt een dagje van.’’

Met de daadwerkelijke opening van Thermen Berendonck - vorige week woensdag - is het aantal verkopen van arrangementen ‘explosief’ gestegen, zegt woordvoerder René Greft van Van der Valk.

,,Mensen zien nu de foto’s van hoe het echt is geworden en raken enthousiast. Ik denk dat we de afgelopen dagen al een stuk of vijftig gasten voor Berendonck hebben gehad.’’

Promoten

Thermen Berendonck benaderde Van der Valk en Nimma alvast vanwege de organisatie van het wereldkampioenschap opgieten dat in september wordt gehouden. De kans is groot dat er afspraken met meer hotels in de regio komen, zegt marketing- en salesmanager Lianda van Dam.

Het Nijmeegse hotel Mercure is alvast geïnteresseerd, zegt assistent-manager Ivonne den Hartog. ,,Ik wilde ze al benaderen. We zaten de afgelopen dagen behoorlijk vol en we hebben, voor zover ik weet, geen gasten voor Berendonck ontvangen. Maar je moet vooruitkijken. Dit is een mooie kans om Nijmegen te promoten.’’

500 gasten per dag

Thermen Berendonck rekent jaarlijks op zo’n tweehonderdduizend gasten. Directeur Fabian Dolman van moederbedrijf Quality Wellness Resorts kijkt tevreden terug op de openingsweek, zegt hij. Zaterdag en zondagmiddag was de zaak uitverkocht.

Om de kwaliteit te waarborgen, laat Thermen Berendonck maximaal vijfhonderd gasten per dag binnen. Op termijn kunnen dat er zes- à zevenhonderd worden, zeker als gasten straks ook buiten kunnen gaan liggen.

Dolman is niet verrast over de positieve geluiden bij hotels in de buurt. ,,We zeiden het vanaf het begin: dit creëert een spin-off voor de hele omgeving’’, zegt Dolman.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal