Volledig scherm
Foto ter illustratie

Huishoudelijke hulp mag iets meer doen in Wijchen en Druten

WIJCHEN/DRUTEN - Medewerkers die huishoudelijke werk uitvoeren bij ouderen en minder-validen in Wijchen en Druten, worden opgeleid om net even iets meer te kunnen en mogen doen. Daarmee wordt voorkomen dat weer nieuwe specialisten moeten worden ingezet bij een cliënt. 

Het takenpakket voor een huishoudelijke hulp is strikt begrensd. Terwijl er soms eenvoudige, kleine extra zorgvragen zijn. ,,Bijvoorbeeld om een formulier in te vullen of te controleren of iemand de juiste medicatie heeft ingenomen. Normaal zou alleen daarvoor dan iemand anders langs moeten komen", licht Wijchens wethouder Titus Burgers toe. ,,Het is zoveel makkelijker en goedkoper als ook de huishoudelijke hulp dat kan doen. En fijner voor de cliënt als er niet weer een nieuwe hulpverlener over de vloer komt." 

Bijscholing

Die hulpkracht moet daarvoor dan wel een kleine bijscholing volgen. En om dat te bekostigen, hebben Actéon - in Wijchen de zorgaanbieder voor huishoudelijke hulp - en de gemeente tezamen 15.000 euro beschikbaar gesteld. Ook Druten doet mee, maar omdat daar relatief weinig cliënten van Actéon zitten, betaalt die gemeente niet mee.

Het gaat vooralsnog om een proef van één jaar, tot volgend jaar zomer. Daarna volgt evaluatie en moet worden besloten of door wordt gegaan met de iets breder inzetbare huishoudelijke hulp. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal