Volledig scherm
Kinderen leren dankzij het Zakgeldproject omgaan met geld. © ANP XTRA

Hulp bij kinderen leren omgaan met (weinig) zakgeld

DRUTEN / WIJCHEN - Voor ouders die hun kinderen willen leren omgaan met zakgeld maar er zelf geen geld voor hebben, starten de gemeenten Druten en Wijchen eind van deze maand met het ZakgeldProject.

Het project is een initiatief van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Kinderen van 9 tot en met 12 jaar oud uit de gemeenten Wijchen en Druten kunnen zich ervoor opgeven. Samen met hun ouders, die van een minimuminkomen moeten leven, wonen acht weken lang een bijeenkomst bij van één à twee uur. Tijdens dit samenzijn leren de vaders en moeders hoe ze hun kinderen met geld om kunnen laten gaan. Ook krijgen de ouders iedere week 2 euro zakgeld om aan hun kroost te geven. 

In de bijeenkomsten worden afspraken gemaakt over wat de jongens en meiden ermee kunnen doen. Met het opzetten van het ZakgeldProject in Wijchen en Druten, willen de gemeenten ouders en hun kinderen laten oefenen met zakgeld, ook als er geen geld voor is. ‘Het is belangrijk om kinderen te ondersteunen bij hun financiële zelfstandigheid’, schrijft een gemeentemedewerker.

Er is plaats voor zes kinderen en hun ouders. Als er te veel aanmeldingen zijn, wordt er geloot. 

Aanmelden kan via 088-4327000.

Maas en Waal