Renske Helmer-Englebert (rechts) op een foto uit 2021, in haar rol als waarnemend burgemeester in de gemeente Voorst. Ze heeft zojuist een jeugdlintje uitgereikt aan de 15-jarige mantelzorger Marit (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Helmer-Englebert (rechts) op een foto uit 2021, in haar rol als waarnemend burgemeester in de gemeente Voorst. Ze heeft zojuist een jeugdlintje uitgereikt aan de 15-jarige mantelzorger Marit (links). © Ruben Meijerink

Iedereen is enthousiast over nieuwe burgemeester van Wijchen: Sociaal hart, luisterend oor, wars van poespas

WIJCHEN - Renkse Helmer-Englebert (52) wordt de nieuwe burgemeester van Wijchen. Wie is zij? Vriend en ‘vijand’ over een volstrekt atypische burgemeester.

3 reacties

 • m bruijn

  2 maanden geleden
  De vraag is natuurlijk wie iedereen is. Uit het artikel blijkt dat nogal eenzijdig te zijn.
 • Theo Binnendijk

  2 maanden geleden
  @Anton Rombouts, een burgemeestersambt is een functie waarvoor je solliciteert, het is in de wet vastgelegd hoe de procedure verloopt. De landelijke politiek kan dat veranderen in een gekozen burgemeester, een gemeente niet. Wij hebben als burgers de gemeenteraad gekozen en die mag stemmen wie de burgemeester wordt. Als ze dat bij acclamatie doen (handgeklap), dus unaniem, dan is dat toch goed? We mogen dat in Wijchen niet anders doen, dan in de wet staat.
 • Anton Rombouts

  2 maanden geleden
  Wat wij niet kunnen begrijpen,dat een nieuwe kandidaat burgemeesters niet gekozen worden door de burgers in die Gemeente.Sollicitanten zich eerst laten voorstellen/ presenteren ( publiekelijk) en dan de burgers ( lees inwoners) laten stemmen. Dat heet: openheid en die openheid hebben we hard nodig in ons Wijchen