Vlak voordat Annefleurs haren eraf gingen, stelde ze voor om nog een fotoshoot te doen met haar broer. De foto van haar alleen staat centraal in het gedenkhoekje in de woonkamer van huize Botteram, waar ze ook gestorven is.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlak voordat Annefleurs haren eraf gingen, stelde ze voor om nog een fotoshoot te doen met haar broer. De foto van haar alleen staat centraal in het gedenkhoekje in de woonkamer van huize Botteram, waar ze ook gestorven is. © Eveline van Elk

In nog geen tien weken tijd sloopte eierstokkanker ‘supergirl’ Annefleur (28): ‘Daar zaten we, met onze overleden dochter’

WIJCHEN - De 28-jarige Annefleur Botteram, Wijchenaar van het Jaar, overleed in december aan eierstokkanker. Haar moeder Maureen vertelt er nu over: een jaar nadat Annefleur na haar eerste diagnose ‘schoon’ werd verklaard. Vol levenslust maakte ze toekomstplannen. Maar in oktober kreeg ze voor de tweede keer eierstokkanker. Na 9,5 week overleed ze.

3 reacties

 • T gertenaar

  1 maand geleden
  Herken dit zo mijn dochter is in december plots overleden en inderdaad vanaf het eerste moment heb ik haar niet alleen gelaten. maar je kind de vlammen in zien gaan is en blijft een nachtmerrie. Je bent van binnen dood en dat zal niet meer overgaan. De wereld draait door en ik wens jullie heel veel sterkte en warme liefde.
 • Marloes Achterbeke

  1 maand geleden
  Ik ken Annefleur niet maar weet wel dat mede dankzij haar inzet veel mensen corona hulp hebben gekregen. Ondanks haar ziekte heeft ze zich ingezet, met succes want ik ken een aantal mensen die nig steeds dankzij haar bemiddeling op hulp kunnen rekenen. Wij hebben in ieder geval een traantje weggepinkt toen we het verschrikkelijke nieuws lazen. De hemel heeft er met recht een engel bij.
 • rebecca langendoen

  1 maand geleden
  Heel veel sterkte gewenst wat een heftig verhaal
 1. Droom Merel Smulders komt uit: Horssense BMX’ster plaatst zich voor Olympische Spelen
  UPDATE

  Droom Merel Smulders komt uit: Horssense BMX’ster plaatst zich voor Olympische Spelen

  VERONA/ WIJCHEN – De Horssense BMX’ster Laura Smulders won zondag de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Italiaanse Verona, maar het belangrijkste nieuws was er voor haar jongere zusje Merel Smulders (23). Zij mag voor het eerst in haar carrière naar de Olympische Spelen, later dit jaar in Tokio. NOC*NSF-prestatiemanager Jan van Veen bevestigde dat zondagmiddag direct na de race.
 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Maas en Waal