Volledig scherm
PREMIUM
Een kalfree verschuilt zich in het hoge gras nabij de eendenkooi van Batenburg. © WBE Wijchen-Waal

In tien jaar tijd helft meer reeën in rivierengebied

BERGHAREN/BEESD/RANDWIJK - Het gaat goed met de reetjes in het Land van Maas en Waal en de Betuwe, gebieden waar de ree van origine niet veel voor kwam. De populatie is de afgelopen tien jaar met 50 procent gestegen, maar daarmee de kans op aanrijdingen ook. 

Cijfers liegen niet, maar spreken ook weer niet de gehele waarheid. ,,In het rivierengebied leven volgens de tellingen van dit jaar ruim 1.700 reeën. Maar lang niet elke ree laat zich zien: het feitelijke aantal ligt vermoedelijk twee keer zo hoog, dus een kleine 4.000 dieren." Albert Olde Daalhuis uit Randwijk is grofwildcoördinator in de Betuwe, het Land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen; zeg maar dé reeënspecialist. Voor het eerst zijn de aantallen van het hele gebied op een rijtje gezet en zijn de tendensen goed zichtbaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal