In week tijd veertien nieuwe corona-opnames in Maas en Waal

BEUNINGEN - Van het aantal inwoners uit Maas en Waal dat afgelopen week met een coronabesmetting in het ziekenhuis moest worden opgenomen, komen de meesten uit de gemeente Beuningen. Wijchen blijft de gemeente met verreweg de meest opgenomen inwoners.

Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © BSR Agency

In Beuningen kwamen er 5 nieuwe gevallen bij, waarmee het totaal nu uitkomt op 17 patiënten. In Wijchen steeg het aantal met 4 nieuwe gevallen naar 34 geregistreerde ziekenhuisopnames. Druten telt met een plus van 3 nu 16 gevallen, West Maas en Waal (+2) 11. Nijmegen blijft in deze regio koploper wat betreft de meeste coronagerelateerde ziekenhuisopnames. Uit de Waalstad werden 21 nieuwe gevallen geregistreerd, daarmee komt het totaal op precies 100.

Sinds gisteren zijn er in het hele land 308 nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. Het totaal aantal opnames komt daarmee uit op 7.735. De experts van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stellen op basis van de laatste cijfers dat de piek van met name het aantal mensen dat in een ziekenhuis moet worden opgenomen is geweest. Recorddag blijft 24 maart, die dag belandden 553 mensen in een ziekenhuisbed.

2.248 sterfgevallen
In Nederland steeg het aantal gemelde sterfgevallen als gevolg van corona het afgelopen etmaal met 147 naar 2.248. Gisteren werd nog een recordstijging van 234 bekendgemaakt. Volgens het RIVM had die sterke stijging te maken met een achterstand van registraties in het weekeinde.

Bij alle cijfers die het instituut dagelijks bekendmaakt, moet rekening worden gehouden met een afwijking in absolute getallen per dag. Dat komt omdat niet iedere opname, sterfgeval of testuitslag meteen wordt gemeld.

Maas en Waal