Jan Lewiszong achter het stuur van een klassieke DAF.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Lewiszong achter het stuur van een klassieke DAF. © Eveline van Elk

Jan uit Bergharen is in de ban van de klassieke truck: ‘Het lawaai, de hitte in de cabine. Geweldig!’

Transportbedrijf Lewiszong is een begrip in Maas en Waal. Maar vader Jan en zoon Joep hebben niet alleen eigentijdse wagens. Ze bezitten ook tientallen oldtimers. Vooral Jan is in de ban van de klassieke trucks. 

6 reacties

 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Azijnpissers heb je overal....wat voor hobby je ook hebt....niets van aantrekken , gewoon doorgaan...! ze zijn prachtig.....heb zelf vroeger ook nog op een Henschel torpede (dubbel cluts ) en een Daf torpedo gereden , waren ook geweldig sterke trucks....en moest je zelf ook hard werken ,,.werd later verwend met Renault en Schania...alles super de lux...maar de nostalgie voor dat oude materiaal is bij mij ook nog altijd blijven hangen net als bij de firma Lewiszong ,
 • Theo Binnendijk

  1 jaar geleden
  @Kai, ze rijden echt niet altijd rond met die klassiekers. Wat wil je dan: dat ze tot schroot worden verwerkt? Kom op zeg, wees blij dat er mensen zijn die dit in stand houden. Klagen over de gezondheid als er een keer zo'n wagen voorbij komt, overdrijf niet zo. Daar wordt niemand ziek van en het klimaat merkt er ook niets van.
 • Kees van Beuningen

  1 jaar geleden
  @kaijansen, dank zij die oude technieken kan jij in een stroom slurpende zogenaamde milieu vriendelijke elektrische auto rijden. Azijnpisser!
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Als je dat lawaai zo leuk vind neem dan het geluid op en draai dat af met een koptelefoon op je hoofd. Hoeft de omgeving er geen last van te hebben en kunnen die genieten van de vogelgeluiden.
 • Patrick Van Lieshout

  1 jaar geleden
  Dit soort hobby's gaan hopelijk snel tot het verleden behoren. CO2 uitstoot, stikstof uitstoot, geluidsuitstoot etc. De een vind het mooi om met zijn lawaai door het land en woonwijken te rijden, de ander merkt de consequenties voor zijn gezondheid en klimaat. Zoek nou eens een hobby waar we samen écht verder mee komen. Dat kan best.