Specialisten ruimen het drugslab in Wijchen op.
Volledig scherm
PREMIUM
Specialisten ruimen het drugslab in Wijchen op. © Tom Hessels

Je kunt beter geen buur van een drugslab zijn

WIJCHEN - Aan de Wijchense Zesweg is een drugslaboratorium ontmanteld. Wat lag er allemaal op het bedrijventerrein en hoe erg is dat eigenlijk?

Aan de Zesweg in Wijchen is woensdag een drugslaboratorium ontdekt. Een speciale eenheid van politie moest eerst vaststellen of het veilig was het lab te betreden.

Wat is er nou precies gevonden in de loods in Wijchen?
Dat is nog niet helemaal duidelijk. Volgens de politie zijn er duizenden liters drugsafval en chemicaliën voor de productie van synthetische drugs gevonden. Een woordvoerster schat is dat het om een productielocatie van amfetamine gaat, maar spreekt ook over de kenmerkende geur van xtc.

Als er geproduceerd werd, zullen er ook bijvoorbeeld ketels zijn aangetroffen om fenylaceton te koken, zuren om amfetamine-olie tot poeder te maken en machines om daarvan tabletten te maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal