Een wijkje met tiny houses in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wijkje met tiny houses in Dordrecht. © AD

Kansen voor tiny houses voor jongeren in Wijchen: ‘Het begint met een goed idee’

WIJCHEN - Leo Herms van Wijchen Lokaal heeft een plan voor de bouw van honderd tiny houses op de plek van het voormalige azc aan de westkant van Wijchen. Het zou volgens hem de woningnood onder jongeren in Wijchen in één klap kunnen oplossen. Wethouder Geert Gerrits heeft twijfels over de plek en is bezig met een eigen plan.

Het plan van Leo Herms lijkt simpel. Hij wil een wijkje bouwen met tiny houses, kleine en goedkope woningen, vaak in hout uitgevoerd.

,,De grond waar het asielzoekerscentrum op gestaan heeft (aan de Westerdreef, bij het spoor, MP) is van de gemeente’’, aldus het raadslid van Wijchen Lokaal.

,,Maak daar percelen van vijftig vierkante meter. Als je die verkoopt voor 500 euro per vierkante meter, kost een perceel 25.000 euro. Dat lijkt veel, maar van dat geld kan de gemeente de infrastructuur aanleggen, de wegen, de riolering en dergelijke.

Een tiny house is voor 35.000 euro te koop. Dat betekent dat een koper voor 60.000 euro klaar is. Als je een hypotheek afsluit met een rente van 2 procent, ben je per jaar 1200 euro kwijt. Dan heb je voor honderd euro in de maand een huisje op eigen grond. Je lost zo in één keer de woningnood onder jongeren in Wijchen op.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal