Karretje Deca Dance laat los op Wijchense kermis: twee gewonden

Video + updateWIJCHEN - Een man en een kind zijn maandagavond gewond geraakt bij een ongeluk met de attractie Deca Dance op de kermis in Wijchen. 

Een plaat onder de karretjes is omhooggekomen, waardoor het karretje werd losgerukt. In het karretje zaten man en een jongetje. De man zou het kind uit het karretje gegooid hebben en is daarna zelf bekneld komen te zitten in het karretje, dat tussen de bodem van de attractie en de straat hing. De attractie draaide ondertussen nog wat rondjes door, melden getuigen.

Volgens omstanders is de man zwaargewond geraakt aan zijn hoofd en mogelijk ook aan zijn been. Het kind zou er minder erg aan toe zijn. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Raar geluid

Een jongen die met een vriendje in het karretje naast het afgebroken karretje zat, vertelt over de paniek die uitbrak. ,,Ik zei al tegen degene naast mij: er zit hier iets goed fout, ik hoor een raar geluid.’’ Niet veel later bolde de vloer op, vertelt hij, en zakte het karretje door de vloer. Er was direct sprake van grote paniek. ,,Sommige mensen sprongen in paniek uit het karretje.’’

Een deel van de kermis was na het incident stilgelegd, maar is inmiddels weer op gang gekomen. De bewuste attractie is met zwarte hekken afgeschermd. De politie voert groot onderzoek uit naar de oorzaak van het ongeluk.

(verhaal gaat verder onder de foto)

Volledig scherm
De attractie werd eerst afgezet met rood-witte linten. © Erik van 't Hullenaar

Meisje gewond

Opmerkelijk is dat er twee jaar geleden in Wijchen ook al een incident was met de Deca Dance. Ook op kermismaandag raakte toen een meisje gewond toen ze door een bakje werd geraakt. Ze had, aldus exploitant Frank Vale destijds, de attractie betreden terwijl die nog niet helemaal uitgedraaid was. Ze was gewond, maar bij kennis, met een ambulance afgevoerd. De attractie bleef gewoon in bedrijf.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Wijchen staat de Deca Dance ‘al jaren’ op de Wijchense kermis en viel er technisch nooit wat op de attractie aan te merken.

Volgens de woordvoerder heeft burgemeester Hans Verheijen zich ter plekke van de situatie op de hoogte gesteld. Morgen bespreekt hij de situatie met de betrokken veiligheidsinstanties.

Volledig scherm
Een ambulance rijdt weg van de plek van het ongeval. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
Het afgebroken karretje verdween in dit gat. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
De attractie is later afgezet met zwarte schermen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. 
Fotoproject Habitat portretteert beeldend kunstenaars in hun atelier
    PREMIUM

    Fotopro­ject Habitat portret­teert beeldend kunste­naars in hun atelier

    WIJCHEN - Beeldhouwer Kieta Nuij uit Druten kijkt ontwapenend in de lens. Die lens hoort bij het fototoestel van Joy Dekok. De Wijchense kunstenaar/fotograaf fotografeert voor haar project ‘Habitat’ beeldend kunstenaars uit Maas en Waal, Arnhem en Nijmegen in hun atelier. Foto’s van het project zijn de komende drie weekends te zien in galerie Kunsthuis Wijchen, in het voormalige gemeentehuis van Wijchen.

Maas en Waal