Het glazen dak wordt op het kasteel getakeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het glazen dak wordt op het kasteel getakeld. © David van Haren

Kasteel Wijchen overkapt, opgepoetst en uitgediept

VideoWIJCHEN - De verbouwing van Kasteel Wijchen is nu een jaar aan de gang. Een mooi moment om het meest spectaculaire onderdeel af te ronden: de overkapping van de binnenplaats.

8 reacties

 • Francis Wally

  1 jaar geleden
  Hoe je het ook wendt of keert, alles wat door de overheid betaald wordt is opgehoest door ons allemaal. Er wordt inderdaad veel goeds betaald. Maar of een binnenplaats die eeuwen open is geweest, nu zonodig van een glazen dak moest worden voorzien, betwijfel ik.
 • Theo Binnendijk

  1 jaar geleden
  @Tinus aardsen, burgers hebben een gemeenteraad gekozen, die voor ons besluiten neemt en die heeft geen geld beschikbaar gesteld voor dat dak. Als de gemeente dat dak uit eigen zak moet betalen, dan moeten ze lenen; al het geld dat in reserve ligt heeft een bestemming. Maar de provincie had er 1 miljoen voor over, dat komt niet uit onze zak. Dat was winst uit de verkoop van Nuon. Er valt dus niets te klagen. Er komt vast een open dag waarop je het kasteel gratis kunt bekijken.
 • tinus aardsen

  1 jaar geleden
  @ Theo Binnendijk, als wij burgers dan ook eens naar dat kasteel mogen, wanneer wij willen, tenslotte zijn we allemaal een beetje eigenaar van dat kasteel, zeg jij. Maar wij hebben hier niet over beslist, maar wel voor mogen betalen terwijl wij burgers er geen .... over te zeggen hebben. Klopt eigenlijk ook niet. Als de gemeente dat dak wil, laten ze dat dan ook uit eigen zak betalen, ipv de burgers laten betalen, maar verder niet mee bemoeien!! beetje krom.....
 • Theo Binnendijk

  1 jaar geleden
  Als mensen beginnen te klagen dat iets is betaald door de burger, dan dit: De wereldbevolking bestaat uit burgers. Alles wat openbaar gebouwd of aangelegd is door vele generaties, kan alleen maar met geld betaald zijn dat door belastingen binnenkomt. Dus dat door de burgers wordt betaald. Wie daarover klaagt, snapt niet dat we daardoor allemaal mede-eigenaar zijn van die openbare ruimte. Het is van de gemeente, maar die gemeente dat zijn we zelf.
 • Francis Wally

  1 jaar geleden
  @Theo, is uiteindelijk dus toch betaald door de burger.