Frank Ockers tussen de opgeslagen kermisattracties van zijn familie.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Ockers tussen de opgeslagen kermisattracties van zijn familie. © Koen Verheijden

Kermisbranche beleeft verloren seizoen: kunnen we nog in de botsauto’s stappen na 2020?

WIJCHEN - Als er klappen vallen in de kermisbranche door corona, kunnen we straks misschien niet meer in de botsauto's stappen. Want: ‘De zoon van de bakker wordt niet zo maar kermisexploitant’, zegt Frank Ockers, groot kermisexploitant uit Wijchen en lid van het bestuur van de Nederlandse Kermisbond.

Zeker zes tot acht vrachtwagens staan er in de loodsen van de familie Ockers, op een bedrijventerrein aan de rand van Wijchen. Blauwe vrachtwagens, met in het wit de naam van de familie erop. ,,We zouden nu op kermissen in Zutphen, Schalkhaar en Odijk staan’’, zegt Frank Ockers (36). 

De familie Ockers is groot in de kermiswereld. ,,Ik doe het samen met mijn vader en mijn oom’’, zegt Frank. ,,We hebben zo'n tien attracties. Botsautobanen, een draaiende bank, een rupsbaan, een draaimolen. We organiseren ook kermissen in opdracht van gemeenten of dorpsverenigingen.’’ 

Quote

Ik ken een collega die net een nieuwe achtbaan gekocht heeft. Zo'n ding kost miljoenen

Frank Ockers

Daarnaast zit Ockers in het hoofdbestuur van de Nederlandse KermisBond. De bond praat onder meer met staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken over de gevolgen van de coronacrisis voor de kermissector. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal