Volledig scherm
PREMIUM
Na het ongeluk is het kermisterrein in Wijchen afgegrendeld. © Erik van 't Hullenaar

Kermisongeluk Wijchen: slachtoffer blijvend invalide

WIJCHEN - De 38-jarige man die vorige week maandagavond ernstig gewond raakte bij een ongeluk op de kermis van Wijchen, blijkt blijvend invalide te zijn geraakt. Hij moet zijn rechterbeen missen. Zijn linkerbeen is verbrijzeld.

De man nam die avond met zijn zoontje plaats in de sneldraaiende attractie Deca Dance. Ooggetuigen vertelden dat de bijna 25 jaar oude attractie van begin af aan een raar geluid maakte. Het karretje waarin het slachtoffer en zijn zoontje zaten raakte los, kantelde en zakte vervolgens door de bodem terwijl de attractie nog draaide.

De man, een Wijchenaar die elders een garagebedrijfje runt, slaagde er volgens omstanders in zijn zoontje uit het karretje te tillen en eruit te gooien.

Het jongetje liep daarbij een polsbreuk op, maar kwam er verder zonder fysiek letsel vanaf. De vader liep open botbreuken aan beide benen en hoofdletsel op, verkeerde in levensgevaar, maar kon worden gestabiliseerd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal