Volledig scherm
Martin Klaus achterop de tandem. © Eigen foto.

Klaus bereikt top Alpe d'Huez

WIJCHEN - Martin Klaus, voormalig raadslid van de gemeente Wijchen, heeft vanmiddag rond 13 uur de top van de Alpe d'Huez bereikt. Samen met Arno Guijt en Nico Verschuur deed hij mij aan de Alpe d’Huzes, de jaarlijkse massale fietsbeklimming om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Klaus, die zelf al tien jaar kanker heeft, zat tijdens de beklimming bij Guijt achterop de tandem. Verschuur begeleidde het tweetal. Ze deden er drie uur en zeventien minuten over om boven te komen. ,,Het is een geweldige belevenis. Je weet niet wat je meemaakt. Het is vergelijkbaar met de Vierdaagse maar dan met extra emotie erbij. We hebben in elke bocht gedanst en gefeest”, zegt Klaus terwijl hij op de top van de Alpe d’Huez staat. Hij heeft al bijna 10.000 euro aan sponsorgeld ingezameld. ,,Nog 495 euro te gaan. Wie maakt me los?”

Volledig scherm
Nico Verschuur, Arno Guijt en Martin Klaus (v.l.n.r.) hebben de top bereikt. © Martin Klaus
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal