Verslaggever Menno Pols in zijn keuken, bezig met het deeg voor de kletskoppen. Foto: Gerard Burgers
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Menno Pols in zijn keuken, bezig met het deeg voor de kletskoppen. Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

Koken met de ThuisKookKit van Kook College Wijchen: roeren, mixen en zwoegen als een sterrenchef

WIJCHEN - Kook College Wijchen kan door de corona geen kookcursussen en workshops geven. Daarom komt de kookschool nu met de ThuisKookKit, waarmee iedereen in zijn eigen keuken kan koken als een sterrenchef. Wij probeerden hem uit.

De hoeveelheid is indrukwekkend. Werkelijk tientallen zakjes en kuipjes met ingrediënten liggen op mijn aanrecht. Voor de thuiskookkit van Kook College Wijchen hoef je alleen peper, zout en olie in huis te hebben, de rest wordt verzorgd. 

Dus niet alleen het vlees, de vis en de groente zitten in de twee tassen die ik aan het begin van de middag in Wijchen heb opgehaald, er is ook een onafzienbare hoeveelheid dichtgesealde zakjes. Met bouillon (groente en kip). Met wijn (wit en rood). Met room (slag- en zure). 

Met jus de veau (kalfsjus). Kuipjes met kruiden en andere bijzondere ingrediënten. Alles met kleurcode (groen is voor-, rood is hoofd-, blauw is nagerecht). Ik word al een beetje zenuwachtig als ik er naar kijk.

Een onafzienbare hoeveelheid zakjes en kuipjes met ingrediënten.
Volledig scherm
Een onafzienbare hoeveelheid zakjes en kuipjes met ingrediënten. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal