Volledig scherm
De witte boerderij. © DG

Koper Woeziks ‘witte boerderijtje’ houdt gemeente Wijchen lang aan het lijntje

WIJCHEN - De verkoop van het ‘witte boerderijtje’ aan de Schoenaker in Woezik is nog steeds niet definitief beklonken. De potentiële koper houdt de gemeente nu al meer dan een half jaar aan het lijntje. 

Begin september verkondigde verantwoordelijk wethouder Nick Derks enthousiast aan de Wijchense politiek dat het pand eigenlijk verkocht was; al was het nog onder voorbehoud. Die status is in makelaarskringen doorgaans enkele weken tot maanden houdbaar, daarna moet klare wijn worden geschonken. Maar volgens Derks is nu zeven maanden later nog steeds geen knoop doorgehakt; en dat is zeer uitzonderlijk. 

Bestemmingsplan

Derks wil niet zeggen waarom de gemeente nog steeds geen helderheid heeft gekregen en ook niet of er überhaupt een uiterste datum voor de belangstellende is. Meestal zit een dergelijk aankoopprobleem vast op financiering of toekomstig gebruik. Volgens ingewijdenen in het Wijchense gemeentehuis gaat het in dit geval om het laatste: de potentiële koper wil ‘iets’ met het witte boerderijtje wat volgens het bestemmingsplan niet kan dan wel gevoelig ligt. 

Niet bewonen

Het witte boerderijtje kent een roerige geschiedenis, heeft de gemeente Wijchen veel geld gekost en betekende in 2013 het politieke einde van wethouder Piet de Bruijn. Het pand is voor 1,2 miljoen euro aangekocht om - vanwege geluidscontouren - de aanleg van de rotonde ernaast mogelijk te maken en mag nu voor nog geen 400.000 euro van de hand. Waarbij er dus niet meer in gewoond mag worden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal