De eikenprocessierups wordt in Wijchen onder meer bestreden door het spuiten van het gif Xentari (foto is niet in Wijchen gemaakt).
Volledig scherm
PREMIUM
De eikenprocessierups wordt in Wijchen onder meer bestreden door het spuiten van het gif Xentari (foto is niet in Wijchen gemaakt). © Venema Media

Kritiek op bestrijding eikenprocessierups: gif en aaltjes doden ook andere insecten

WIJCHEN - Bestrijding van de eikenprocessierups met gif en aaltjes is geen oplossing. Dat stelt Natuur en Milieu in een brief aan het college van B en W van Wijchen. De bestrijding van het plaagdier staat donderdag op de agenda van de gemeenteraad.

11 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  8 maanden geleden
  Als het insecten doodt... wellicht dat ook virussen hiervan doodgaan?Dat is niet verkeerd.
 • Berserker

  8 maanden geleden
  Het hele eco systeem is een fragiel en oeroud systeem waar balans het toverwoord is.De vervuiling is nu probleem nr 1: door het vele gif sterven als eerst de insecten, gevolgd door nu met name volgels... we moeten echt het gebruik van gif drastisch inperken willen we het tij nog keren. En idd biodiversiteit is cruciaal.Groet en fijn weekend allemaal.
 • xxx

  8 maanden geleden
  Je kan niet alle insecten behouden, zo is de natuur, maar als mensen er last van krijgen, dan hoort men er iets aan te doen. We hebben hier ook last van teveel mensen, waar we last van hebben, gaan we die ook uitroeien? zou veel inbraken, overvallen en mishandelingen schelen! We slaan met sommige dingen echt door in dit land!! ze moeten eerst eens leren dat ze eerst moeten denken en dan pas doen, niet andersom!!
 • Martijn

  8 maanden geleden
  Gif is alleen maar een korte termijn maatregel en verre van duurzaam (of effectief). Nederlandse straten zijn monoculturen met beton, eiken een kort gemaait gras. Er moeten veel meer inheemse bloemen en struiken komen en de schoffelbrigade hoeft geen onderhoud te plegen Biodiversiteit heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen en uiteindelijk is het het enige juiste bestrijdingsmiddel.
 • Jordy

  8 maanden geleden
  Ga je even inlezen. Elders in Nederland worden goede resultaten behaald met natuurlijke bestrijding.
 1. 1,5 meter afstand houden is geen probleem met deze lasers
  Play

  1,5 meter afstand houden is geen probleem met deze lasers

 2. Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet'
  Play

  Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet'

Maas en Waal