Kruistocht door Wijchense winkelstraten

VIDEOWIJCHEN - Wederom prachtige omstandigheden, donderdagavond bij de tweede editie van The Passion in Wijchen. Net als vorig jaar volgden enkele honderden mensen het kruis dat op deze Witte Donderdag onder een heldere hemel door hartje dorp werd gedragen. 

Volledig scherm
De mensen genieten lekker van een drankje op het terras, terwijl op de achtergrond The Passion voorbij komt in WIjchen. Er waren een kleine 200 mensen op de been. © Eveline Van Elk

Het is een initiatief van de gezamenlijke kerken - katholiek en protestant  - in Wijchen. Overigens fuseren de protestante kerken van Wijchen, Batenburg, Leur, Winssen, Beuningen en Druten per 1 mei.

Ze gaan dan verder onder de naam Protestantse Gemeente Rivierenland-Oost. De kerken hebben - net als hun katholieke evenknie - te maken met verminderd kerkbezoek en krimpende budgetten. 

Alleen de protestante kerkjes van Bergharen, Hernen en Horssen doen niet mee: voor hen is de volledige fusie een stap te ver en zoeken het in kleinschaligere, federatieve samenwerking. Overigens gingen de protestante kerken in de gemeente West Maas en Waal drie jaar geleden al separaat verder, door zich los te weken van de samenwerkende Maas en Waalse streekgemeente die de afgelopen veertig jaar heeft bestaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal