Volledig scherm
Foto ter illustratie © Eric Brinkhorst

Leerlingen de Viersprong gaan eigen groente kweken en koken

WIJCHEN - Leerlingen van basisschool de Viersprong in Wijchen gaan hun eigen groente en fruit kweken. Daarnaast koopt de school een oven, om de eigen groente zelf te kunnen bereiden. Voor dit project krijgt de basisschool 3500 euro van de provincie Gelderland.

Volledig scherm
Foto ter illustratie © Frans Nikkels

Het idee van de Viersprong is een van de elf projecten die Gelderse basisscholen hebben bedacht om grote problemen op het gebied van duurzaamheid aan te pakken. De Viersprong heeft gewonnen met het plan 'Wij koken en tuinieren duurzaam!’

Vanaf 31 maart tot en met 16 juni gaan alle leerlingen van de school van de groepen 3 tot en met 8 hiermee bezig, onder leiding van hun biologieleraar. Ook gaan ze met een kunstenaar een creatieve versie van het idee uitwerken.

Daarnaast wil de school een plan bedenken om de hoeveelheid plastic afval te verkleinen. Leerlingen gaan onder meer winkeliers vragen te stoppen met het verpakken van groente en fruit in plastic.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal