Volledig scherm
PREMIUM
De geschiedenisles met docente Sanne van den Dries (zittend links achterin). Terwijl een deel van de klas naar haar luistert, werken andere leerlingen zelfstandig aan hun opdracht. © Eveline van Elk

Leerlingen enthousiast over ‘het nieuwe leren’ van Maaswaal NeXT

WIJCHEN - Met NeXT, de nieuwe vorm van onderwijs op het Maaswaal College in Wijchen, bepalen leerlingen zelf wat ze nodig hebben om iets te leren. ,,Ik denk niet meer: oh, ik moet weer naar school”, zegt Jesse (12).

Met aanstekelijk enthousiasme vertelt geschiedenisdocent Sanne van den Dries over de middeleeuwen. ,,Het was een tijd waarin heel veel gebeurde. Het christendom en de islam werden verspreid, maar er waren ook heksenvervolgingen, en de pest waarde rond.’’

Een groepje van vijf brugklassers luistert aandachtig naar de ‘lezing’, zoals de les wordt genoemd. Elders in het lokaal zijn een paar meiden opdrachten over dezelfde periode aan het maken. Op het scherm van de laptop verschijnt een foto van het Alhambra in Granada. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal