De leerlingen in de Veteran's View. V.l.n.r. Mirte Ponten, Asma el Haddoui, Merijn van IJzendoorn, Gaby Jacobs en Mike Krechting.
Volledig scherm
PREMIUM
De leerlingen in de Veteran's View. V.l.n.r. Mirte Ponten, Asma el Haddoui, Merijn van IJzendoorn, Gaby Jacobs en Mike Krechting. © Koen Verheijden

Leerlingen Maaswaal College onder de indruk van beelden en verhalen van veteranen

WIJCHEN - Leerlingen van het Maaswaal College krijgen dezer dagen bijzondere beelden te zien van Nederlandse militairen die op missie zijn geweest in het buitenland. Opdat ze zich realiseren dat vrijheid iets is dat bevochten moet worden.

Mike van de Vondervoort was hospik (gewondenverzorger) in het Nederlandse leger. Hij was onder meer op missie in Afghanistan. Daar reed hij in een hinderlaag van de Taliban. Een man met een auto vol explosieven blies zichzelf op toen de patrouille van Van de Vondervoort passeerde. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal