Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemers aan de avondschouw in het centrum van Wijchen in het Marktpad. © Bert Beelen

Lessen van Wijchense avondschouw: de lampen zijn stuk en het Marktpad moet open

WIJCHEN - Een avondwandeling door het centrum van Wijchen om problemen op straat in kaart te brengen. Het initiatief levert waardering op, maar nog weinig actie.  Het Marktpad in hartje Wijchen afsluiten voor lawaaiïg uitgaanspubliek? Brandweerman Christian van Wijk vindt het een slecht idee. 

Quote

Je moet laten zien dat je actief knelpunten in kaart brengt en wil oplossen

Erik Reijnen, Centrummanagement Wijchen

Sterker, zo vertelt hij woensdagavond ter plekke: hij heeft de gemeente al geadviseerd niet op de wens van aanwonenden in te gaan.

Een gesloten hek bemoeilijkt de toegang voor de brandweer, en wat te denken van de veelal oudere bewoners van het appartementencomplex met de uitgang aan het pad ? Waar moeten die naartoe als het aan de ene kant van het pad brandt, en ze aan de andere kant aan een hek staan te morrelen? Het brandde er al eens eerder.

Van Wijk loopt mee met de jaarlijkse avondschouw door de winkelstraten. De wijkagent, een handhaver en mensen van het organiserende centrummanagement lopen in zijn clubje mee. Een ander groepje, met onder meer een paar bewoners en een enkele ondernemer, pakt een andere route.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal