Volledig scherm
PREMIUM
De entree van Lidl aan de zijde van de Touwslagersbaan in Wijchen. © Koen Verheijden

Lidl brengt weer leven in het puntje van de Touwslagersbaan

WIJCHEN - Bezoekers slaan de kop van de Touwslagersbaan niet meer over, nu Lidl er zijn deuren opende. De passanten moeten nog wel meer gaan kopen.

Ingrid van Kempen is niet zo van het klagen. Toen buurman Jan Linders dik vijf jaar geleden zijn supermarkt sloot en diens klanten bij haar dus geen bloemetje meer kwamen kopen, zei ze blijmoedig dat ze het wel zou redden.

Maar een tik was het wel dat ze vervolgens haast wel een kwart van haar klandizie kwijtraakte. Nu heeft de Lidl de plek van Linders aan de Touwslagersbaan opgevuld, maar na vijf maanden wacht Ingrids Bloemenwinkeltje nog steeds op een boost van de omzet. ,,Er is wel wat meer aanloop, hoor. Maar kijk, de ingang van de supermarkt is een paar meter opgeschoven. Mensen lopen met hun boodschappen dus niet meer pal langs mijn winkel. Ze zien me niet. En weet je, volk van de Lidl komt toch minder snel bij mij dan dat van Jan Linders.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal